ŞİLE’DE GEZİLECEK YERLER
Şile Feneri
Şile’nin en büyük sembolü. 1859 yılında Osmanlı Devleti tarafından Kırım Savaşı sırasında Karadeniz’den İstanbul’a gelen gemilerin yollarını bulabilmeleri için yaptırılmıştır. Fener sekizgen yapıda olup yüksekliği de deniz seviyesinden 60 metredir. Fener Mayıs ve Ağustos ayları arasında 10:00 – 16:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Ayrıca Fener’in yanında ziyaretçiler için bir çay bahçesi de mevcuttur.
Şile Kalesi
Sahil gözetleme amacıyla Bizanslılar tarafından yapılan ve daha sonra Osmanlı Devleti tarafından da kullanılan Kale, Şile’nin bir başka önemli sembolüdür.
12 metre yükseklikte olan kalan bu görkenli kale 10*10 m2 genişliğindedir.
Ağlayan Kaya
Aslında taşlar arasından çıkan bir su kaynağı ancak akış biçimi ağlayan bir insanı andırdığı için bu ismi almış. Bir rivayete göre acıklı bir aşk hikayesinden bu aldı aldığı da söylenmektedir. Kimilerine göre de çok can kaybı yaşandığı için bu adı almıştır.
Saklıgöl
Şile merkeze yaklaşık 8 km mesafede bulunan bu yapay baraj gölü piknikçilerin ve gezi severlerin uğrak noktası. İster pikniğinizi yapıp uzun bir yürüyüş ile yediklerinizi eritebilir, ya da yürüyüşü önce yapıp acıktıktan sonra pikniğinizi yapabilirsiniz.
Kumbaba Tepesi
Tepe Şile’nin önemli Turistik alanlarından birisidir. Şile’ye 2 km uzaklıkta bulunan kumbaba tepesi, kırmızı-turuncu renkli, demir-bakır alaşımlı ve radyoaktiviteli kumları ile Bizanslılar Döneminden bu yana romatizma hastalarının uğrak noktası olmuştur. Ayrıca Kumbaba Plajı deniz severler içinde oldukça ideal.
Değirmençayı Şelalesi
Şile’de pek çok mağara ve Şelale de bulunmakta. Trekking parkurları üzerinde pek çok mağara ve Şelale’ye ulaşmanız mümkün. Bunlardan en meşhuru ise Değirmençayı Şelalesi. Şelale, Şile’ye 33 km uzaklıktaki Değirmençayırı köyünün güney batısında ve Şile-Gebze ilçeleri sınırları üzerinde bulunuyor.