TÜRK MUTFAĞININ VAZGEÇİLMEZİ
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan tarhana tam bir şifa deposu. Bağışıklığı güçlendiren, sindirim sistemine iyi gelen ve cildi güzelleştiren tarhana adeta her derde deva. Ancak tarhanayı yıllardır yanlış pişiriyormuşuz.
Çoğunuz tarhanayı pişirirken topaklanmadan şikayetçi olursunuz. Topaklanan tarhananın lezzeti bozulabilir. Bu nedenle, tarhanayı doğru pişirmek için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Tarhananın faydalarını ve pişirmek için püf noktalarına gelin birlikte bakalım. Tarhana tam bir vitamin deposudur. Bu özelliği ile bağışıklığı güçlendirir. Soğuk algınlığına iyi gelir ve bulaşıcı hastalıklardan korur. Tarhana oldukça doyurucudur. Tok tutar. Diyet yapan ve formunu koruyan kişiler güvenle beslenme listesine tarhana çorbası ekleyebilir.
Sindirim sistemini düzenleyen tarhana bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Böylece mide rahatsızlığı problemlerinizin önüne geçebilir. Vücutta biriken ödem ve toksinleri atar. Beyin sağlığını koruyabilir. Hafıza problemlerine iyi gelebilir. Alzheimer hastalığını önleyebilir. Tarhana çorbası vücutta bulunan tuzun atılmasını sağlayabilir. Özellikle diyet hastalarına bu nedenle iyi gelebilmektedir. Tarhana yapımı oldukça kolaydır. Ancak bazı püf noktalarında dikkat etmekte fayda var. Tarhana çorbası yapmak için öncelikle bir tencereye su konulur ve kaynatılır. Ardından, tarhana yavaş yavaş suya eklenir ve karıştırılır.
Bu aşamada, tarhananın topaklanmaması için sürekli karıştırılması gerekiyor. Ayrıca, tarhananın suya yavaş yavaş eklenmesi de önemlidir.Eğer birden fazla tarhana eklenirse topaklanma riski artar.
Tarhana çorbasının doyurucu olması için ise içine eklenen malzemeler oldukça önemlidir. Et suyu veya tavuk suyu gibi protein kaynakları çorbanın lezzetini artırırken aynı zamanda doyurucu bir özellik de kazandırır.
Ayrıca, sebzeler de çorbanın besleyici değerini artırır. Patates, havuç veya kereviz gibi sebzeler tarhana çorbasına eklenebilir.