Ak Parti , Teşkilata mensup 1.5 milyon kişiye, toplu, bölgesel veya bireysel olarak anında ulaşacak işleve sahip Türkiye’nin ilk Sanal Genel Merkezi’ni kurdu.
Sosyal medyanın algı gücü siyasal partilerin de propaganda yöntemini değiştirtiriyor.Siyasal Partilerin miting alanı artık sanal medya olacak.İlk adım Ak Parti’den geldi.
Teşkilata mensup 1.5 milyon kişiye, toplu, bölgesel veya bireysel olarak anında ulaşacak işleve sahip Türkiye’nin ilk Sanal Genel Merkezi kuruldu.
Bu yapıyı oluşturma fikri de geçen seçim döneminde de propagandadan sorumlu olan Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan geldi. Mahir Ünal açıklamasında;
“Sosyal medyanın devreye girmesiyle ana tema diye bir şey kalmadı, seçimin teması sürekli değişken ve akışkan hale geldi…”
“Eskiden toplum önderleri, kamuoyu araştırmacıları, gazetecilerle tarama konferansları yapar seçim stratejisinin ana temasını belirler ve oradan yürürdük. Ama sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla bu yöntem bitti. Sosyal medyanın akışkan zeminine bir de interaktif iletişim eklenince seçimin teması zamana ve zemine göre sürekli değişken hale geldi.”dedi.
YENİ MESAJ PLATFORMU
Öncelikle Sanal Genel Merkez oluşturma kararına varılmış.
Bu amaçla GSM operatörlerinden birinin yarattığı mesajlaşma servisinden panel satın alınmış ve 1.5 milyon teşkilat mensubu kaydedilmiş.
Mahir Ünal gerisini şöyle getirdi:
“Böylece 1.5 milyon teşkilat mensubumuz ile sanal miting yapma, mesajımızı toplu, bölgesel ve bireysel olarak anında iletme ve yapılması gereken söylem ve sloganı hemen ulaştırma imkanına kavuştuk.”
Siyasal propagandanın rakip tarafından takibini engelleyecek mesaj güvenliği de dikkate alınmış.
Operatörden panel alınırken, WhatsApp gibi günlük paylaşımı arşivleme yoluna gitmemesi şartı getirilmiş.
ANINDA TEPKİ
Hatta günlük bilgi paylaşımı ve sloganlar, neye anında tepki verilmesi gerektiğinden, neyi nasıl söyleneceğinin örneğinin gösterileceği video konferans yöntemine kadar farklı unsurlar da panele eklenmiş.
Mahir Ünal, “Bu panel ile 81 il teşkilatımızın en uç noktasına kadar aynı anda ortak refleksi verme imkanını yakalayacağız.Bu tepkiyi verecek gerçek sosyal ağ kullanıcılarının hepsi de gerçek kişiler olacak, yani sahte isimle kurulmuş (fake) veya sahte hesaplar (boot) olmayacak. Bu da etkiyi arttıracak”dedi.
Kaynak.Habertürk