ŞİLE KAYMAKAMLIĞI DUYURU YAPTI: MENTÖRLER ARANIYOR
Şile Kaymakamlığı Karadeniz Sınır Ötesi İşbirliği 2014-2020 Programı Çerçevesinde Desteklenen “ CERTOUR -2 II For A Better SME Management” Projesi kapsamında görevlendirilecek mentör adayları aranıyor duyurusu yayınladı;
Yapılacak Başvuru sahipleri; 30.01.2019 tarihine kadar Şile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro’dan Mehmet ÖZDEMİR’e ve Ayla BEŞİR ‘e 1 adet CV ile birlikte başvurması gerekmektedir.
Aranan Nitelikler
1-Çok iyi derecede İngilizce yazma, konuşmak ve okuma becerilerine sahip olma.
2-Üniversitelerin İşletme, İktisat, Turizm İşletmeciliği ve benzer bölümlerinden mezun olma.
Tercihen
İş geliştirme, girişimcilik, stratejik planlama ve benzer alanlarda eğitmenlik / mentörlük deneyimi olma.
Mentör adayı seçiminde cinsiyet eşitliğine özen gösterilecektir.
Toplam 4 asıl ve 1 yedek mentör adayı seçilecektir.
Süreç
Seçilen Mentörler Mart- Nisan aylarında bir haftalığına Yunanistan / Kavala ‘ya gönderilecek ve CERTOUR II projesi için uzmanlar tarafından geliştirilen turizm sektörü için iş geliştirme ve stratejik planlama ağırlıklı mentörlük eğitimi alacaktır. Eğitim dili İngilizcedir.
Eğitim sonrası mentörlerin Şile’de proje faaliyetlerine katılan 20 turizm işletmesinin personeline ve yetkililerine mentörülk hizmeti vermesi planlanmaktadır.
CERTOUR II PROJESİ
Avrupa Birliği - Karadeniz Sınır Ötesi İşbirliği 2014-2020 Programı Çerçevesinde Desteklenen “ CERTOUR -2 II For A Better SME Management” Projesi 11 Ekim 2018 tarihinde başlamış ve 10 Ekim 2020 tarihinde tamamlanacaktır.
Proje kapsamında; Türkiye, Yunanistan, Romanya, Ermenistan ve Ukrayna’dan 6 kurum (kamu kurumları, belediyeler ve sivil toplum örgütleri) proje ortağıdır. Lider Kurum Yunanistan Teknik Odası – Doğu Makedonya Şubesi’dir. Şile Kaymakamlığı projenin Türkiye ortağıdır.
Projenin amacı Karadeniz Havzasındaki küçük ve orta boyuttaki turizm işletmelerinin yönetim ve teknik kapasitesinin ve çalışan bireylerin yönetişim becerilerinin geliştirilmesi yoluyla rekabet güçlerinin artırılması ve sektörün sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır.
PROJE FAALİYETLERİ
Turizm işletmelerine uyarlanmış yönetim araçlarının (modellerin) geliştirilmesi , Kalifiye danışmanların oluşturduğu eğitim paketi ile ortak mentorların eğitilmesi, Her bir işletme için yönetim araçlarının özelleştirilmesi, Pilot uygulamalar (e-eğitim platformu kurulması, e-eğitim, mentorluk), Deneyim değişimi (çalışma ziyaretleri) , CERTOUR ağının kurulması ve işletmelerin ağa dahil edilmesi.
HEDEF GRUPLAR
Turizm alanında İş Destek Organizasyonları (proje ortakları dahil),
Bireysel uzmanlar (akademisyenler veya teknik danışmanlar) kayıtlı mentor olmak,
Turizmin MSME'leri (Mikro, Küçük, Orta Ölçekli İşletmeler) sektör
Genel Halk