24 Kasım kutlamalarının bizim eğitim tarihimizde önemli bir yeri ve özgün bir anlamı vardır. Çünkü Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk, 1 Ekim 1928 günü gerçekleştirdiği Harf İnkilabı’nı hayata geçirebilmek amacıyla bizzat kendi tasarımı olarak “Millet Mektepleri”ni kurmuştur. 24 Kasım 1928 günü ise kendi kurmuş olduğu bu “Millet Mektepleri”nin Baş Öğretmenliğini kabul etmiştir. Millet Mektepleri, o yıllarda henüz kabul edilmiş olan Latin Alfabesiyle halkın tamamına okuma-yazma öğretme konusunda çok büyük başarılar sağlamıştır. İşlevsel ve etkin bir model olması nedeniyle daha sonra, dünyada bugün bile efsaneleşmiş bir öğretmen yetiştirme modeli olarak kabul edilen “Köy Enstitülerinin” kurulmasına esin kaynağı olmuştur.
Öğretmenler Günü’nün konuluş amacı; öğretmenin toplumdaki yerini, rolünü, önemini ve değerini anlamak ve anlatmaktır. Öğretmeni, toplum içerisinde hak ettiği saygın yerine oturtmaktır. Öğretmenler arasındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlerin mesleklerinin bilincine varmalarını sağlamaktır.
Öğretmenler de tüm yaşamlarını öğrencilerini her yönüyle en iyi şekilde yetiştirmeye adamaktadırlar. Mesleki yaşamlarının tamamını bu çeşit eğitim-öğretim faaliyetleriyle geçirmektedirler. Mesleklerini icra ederlerken, sürekli olarak kendilerini yenilemek, verici, paylaşımcı, özverili, hoşgörülü, sabırlı, anlayışlı, üretken, yönlendirici, önder ve örnek olmak zorundadırlar. Bu çeşit zorunlulukları nedeniyle öğretmenlik, insanı tüketen bir meslektir. Tükenmişlik sendromunun en çok görüldüğü mesleklerden birisi de öğretmenlik mesleğidir.
Eğitimin en temel unsuru öğretmendir. Kendileri özgüvenli, mutlu ve üretken olmayan öğretmenlerin, özgüvenli, üretken ve mutlu öğrenciler yetiştirebilmeleri imkânsız denilebilecek kadar zordur.
EĞİTİMDE REFORM SESLERİ VE HARF İNKİLABI
Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştu ancak eğitimde reform yapmak gerekiyordu.
Amaç okuma- yazmayı kolaylaştırmak, çağdaş eğitim öğretimi sağlamaktı. Bunun için de yeni bir alfabe arayışına girildi.
Yapılan araştırmalar sonucunda önce yüksek okullarda fizik, kimya, matematik derslerinde Latin işaretleri kullanılmaya başlandı, sonra posta pullarında Latin harfleri kullanıldı.
9 Ağustos 1928 harf inkilabının başlangıcıydı. Mustafa Kemal, Sarayburnu Parkı'nda yeni alfabeyi tanıttı, ilk dersini Tekirdağ'da verdi.
Peki dünyada farklı zamanlarda kutlanan Öğretmenler Günü Türkiye'de neden 24 Kasım?
NEDEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLAN EDİLDİ?
1 Kasım 1928'de TBMM'nin kabul ettiği 1353 sayılı Türk Harfleri Hakkındaki Kanun ile Harf İnkılabı başladı. Latin alfabesi kabul edilmişti. Türk tarihinde ilk defa bir okuma yazma seferberliği başlatıldı.
Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal'e 11 Kasım 1928'de "Millet Mekteplerinin Başöğretmeni" unvanını verdi. Bu unvan, 24 Kasım'da, Millet Mektepleri Talimatnamesinin yayımlanması ile resmileşti.
Türkiye’de her yıl Mustafa Kemal'in Başöğretmen sıfatını aldığı 24 Kasım 1981'den beri "Öğretmenler günü" olarak kutlanıyor.
24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini “kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesinin yayımlanması ile resmileşmişti.
Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmî Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.
24 Kasım Öğretmenler Günü, Google Doodle ile bir kez daha hatırlatıldı. Özel günler ve tarihe damga vuran isimler için renkli doodle tasarımları yapan Google, Türkiye'deki Öğretmenler Günü için de eğlenceli bir tasarım yaptı.
24 KASIM 1981 ÖNCESİ ÜLKEMİZDE KUTLANAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ FORMATI NEYDİ?
16 Mart’ta “Öğretmen Okullarının (Darül Muallimin’in) Kuruluş Günü”nü,
17 Nisan’da ise; “Köy Estitülerinin Kuruluş Günü”nü kutlanırdı. Bizim eğitim tarihimizde, devlete bağlı kurumsal okullarda öğretmen yetiştirmek için açılmış olan ilk okul; Darülmuallimin’dir. Darülmualliminlere 1925 yılında Muallim Mektebi, 1932-1933 eğitim öğretim yılından itibaren ise Öğretmen Okulu adı verilmiştir.
1981’den önce özgünlüğü, ilk olması ve tarihselliği nedeniyle, işte bu 16 Mart günü, “Öğretmen Okullarının Açılış Günü” olarak kutlanmaktaydı.
KUTLAMA TARİHİ TARTIŞMALARI VE 5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ
Türkiye'de her yıl 24 Kasım'da kutlanan Öğretmenler Günü'nün tarihçesi yeniden gündeme geldi. Google'ın özel doodle tasarımı ile hatırlattığı Öğretmenler Günü, pek çok ülkede ekim ayında kutlanıyor. Ancak bazı ülkeler, kendi kültürel ve tarihi özelliklerine göre farklı tarihler belirliyor. 1994’ten beri pek çok ülkede her yıl 5 Ekim günü kutlanıyor.
5 Ekim 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetler arası Özel Konferansı’nda” öğretmenler adına çok önemli kararlar alınmıştı. Bu konferansa atfen Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) 1994 yılında aldıkları ortak bir kararla 5 Ekim’i “Uluslararası Öğretmenler Günü” olarak kabul ettiler.
Öğretmenler günü dünyanın birçok yerinde farklı tarihlerde kutlanıyor. Kararın ardından birçok ülke 5 Ekim’i öğretmenler günü olarak kutlamaya başladı.
EĞİTİM-SEN SENDİKASININ 24 KASIM TARİHİNE İTİRAZI NEDİR?
İstanbul’da Galatasaray Lisesi önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri eğitim emekçilerini “24 Kasım’ı değil uluslararası dayanışma ve mücadele günü olan 5 Ekim’i” kutlamaya çağırdı. Eylemde yapılan açıklamada, “[b]ir 24 Kasım’da daha, yıllardır duyurulmak istenmeyen sesimizin duyurulması, taleplerimizin dikkate alınması için alanlardayız. Türkiye’nin sadece öğretmenleri değil, tüm eğitim ve bilim emekçileri her yıl sadece bir gün hatırlanmayı değil, yaşadıkları ekonomik, sosyal ve özlük sorunlarına gerçekçi ve kalıcı çözümler üretilmesini beklemektedir” denildi. Basın açıklamasında ayrıca şu çarpıcı ifadelere yer verildi: “24 Kasım, 12 Eylül darbe zihniyetinin kabul ettiği bir gündür, öğretmenler günü [olarak] kutlamamız mümkün değildir. Eğitim-Sen için 24 Kasım’ı kabul etmek demek 12 Eylül rejimini, uygulamalarını ve düşüncelerini benimsemek, 12 Eylül zihniyetini onaylamak anlamına gelmektedir.”
ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLAYAN ÜLKELERDEN BAZILARI
Azerbaycan
Azerbaycan'da her sene 5 Ekim günü Uluslararası Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.
Avustralya
Avustralya'da Öğretmenler Günü Ekim ayının son cuma gününde kutlanır.. UNESCO tarafından Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlanması tavsiye edilen 5 Ekim'de Avustralya'da genellikle okullar tatil olduğu için ekim ayının son cuma günü Öğretmenler Günü olarak kabul edilmiştir.
Güney Kore
Kore, ulusal öğretmenler gününü her yıl mayıs ayının ortasında kutluyor. Bu kutlamanın kökeni Kızılhaç Örgütü’nden gençlerin 1963 yılında hastanede yatan öğretmenlerini ziyaret etmesine dayanıyor. 1965 yılında ise eski Kore kralı Büyük Sejong’un (1397-1450) doğum günü ile aynı tarihe denk gelmesi için 15 Mayıs olarak belirlendi. Büyük Sejong 1444 yılında Kore yazı sistemi olan Hangıl’ın hazırlanmasını emredip 1446 yılında “Halka Doğruları Öğreten Ses” adlı kitapla halka sunduğu için Korelilerin gözünde adeta bir baş öğretmen.
Her yıl 15 Mayıs veya öncesindeki en yakın okul gününde ülkenin dört bir yanındaki öğretmenlere karanfil hediye ediliyor. Öğretmenlerin hem o anki hem de eski öğretmenleri sınıfları ziyaret edip onları kırmızı bir karanfille onurlandırmak istiyor. Ayrıca Eğitim Bakanlığı her yıl Kore’nin başkenti olan Seul’da yılın en iyi öğretmenini seçip ödüllendiriyor.
Tayland
Taylandlılar öğretmenleri taksi tekne sürücülerine benzetiyor. Kulağa ilginç gelse de bunun bir sebebi var: halk geçmişte sık sık nehirlerde seyahat ediyordu. Tekne sürücüleri nasıl insanları istedikleri yere götürüyor ve yeni yolcular almaya devam ediyorsa öğretmenler de öğrencilere eğitim hayatları boyunca eşlik edip hedeflerine varmalarını sağlıyor.
Tayland’da Öğretmenler Günü 16 Ocak’ta kutlanıyor. Bugünde okullar tatil olsa da Taylandlı öğretmenler bir araya gelip ilk öğretmenlerini anıyor. Ancak ülkede öğretmenlik bir meslek grubundan fazlası: Taylandlılar öğretmenlerin yalnızca okullarda değil her iş alanında var olduğuna inanıyor. Bu yüzden mayıs ortasında “Wai Kru” denilen bir başka seremoni daha kutlanıyor. Bu seremonide insanlar Budist duaları ve ilahileri okuyor, performanslar düzenliyor.
Vietnam
Her yıl kasım ayının 20. gününde milyonlarca Vietnamlı öğretmenlerine duydukları saygının ve şükranın bir göstergesi olarak onlara çiçekler hediye ediyor. Ancak öğrenciler hazırlıklara neredeyse bir hafta önceden başlıyor; çünkü bugünde öğrencilerin öğretmenleri sürpriz gezilere çıkarması popüler ve keyifli bir jest.
Çin
Çin Cumhuriyeti öğretmenler gününü kutlamak için 28 Ekim’i tercih ediyor; çünkü bugün eski Çin’in usta öğretmeni Konfüçyüs’ün doğum günü. Her yıl 28 Ekim’de Konfüçyüs tapınaklarında dansçılar ve davulcular eşliğinde performanslar sergileniyor.
Çek Cumhuriyeti
Evrensel eğitimin ilk savunucularından ülkenin en ünlü öğretmeni, yazarı ve filozofu Jan Amos Comenius’un doğum yıldönümü olan 28 Mart günü Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Bugünün bir parçası olarak öğrenciler en sevdikleri öğretmenleri Golden Amos yarışmasına aday gösteriyor. Bu yarışmada öğretmenler çeşitli kategorilerde değerlendiriyor ve seçilen kişi ödüllendiriliyor.
Hindistan
Hindistan Öğretmenler Günü'nü 5 Eylül'de kutlar. Bu, eski Hindistan ülkesinin ikinci cumhurbaşkanı olan devlet başkanı ve öğretmeni Dr. Sarvepalli Radhakrishnan'ın doğum günüdür. Radhakrishnan, felsefe alanında saygı duyulan bir akademisyendi. Dr. Radhakrishnan 1962'de Hindistan cumhurbaşkanı olunca bazı öğrencileri ve arkadaşları onun doğum gününü kutlamalarına izin vermesi konusunda kendisine isteklerini danışmıştır. Dr. Radhakrishnan da yanıt olarak benim doğum günümü ayrıca kutlamak yerine, 5 Eylül Öğretmenler Günü olarak kutlansa bu benim kendi gurur ayrıcalığım olur. Demiştir. Böylelikle Hindistan’da 1967 yılından itibaren öğretmenlere özel bir gün adanmış oldu. Her yıl 5 Ekim’de öğrenciler sınıfları kutlama kartları, çikolatalar ve çiçeklerle dolduruyor ve çeşitli performanslar sergiliyor.
İran
Murtaza Mutahhari'nin öldürülüşünün yıldönümü olan 2 Mayıs günü Öğretmenler Günü'dür.
Malezya
Malezya'da Öğretmenler Günü (Malezyaca: Hari Guru) 16 Mayıs'ta kutlanır.
Peru
1953’ten bu yana 6 Temmuz günü resmi olarak Öğretmenler Günü’dür. Peru’nun bağımsızlığını kazanmasından sonra 6 Temmuz 1822’de kabul edilen bir yasa ile ülkedeki ilk öğretmen okulunun kurulması sebebiyle 6 Temmuz günü seçilmiştir.
Slovakya
Jan Amos Comenius’un doğum yıldönümü olan 28 Mart günü Öğretmenler Günü olarak kutlanır.
Ancak bazı ülkeler, kendi kültürel ve tarihi özelliklerine göre Öğretmenler Günü'nü farklı tarihlerde ve şekillerde kutluyor. Örneğin 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) her yıl 28 Şubat günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Bazı ülkelerde bu özel gün tatil ilan edilebiliyor.
“ÖĞRETMENLİK MESLEK YASASI” ÇIKTI FAYDALARI VE UYGULAMALARI
Türkiye’deki tüm öğretmenler, yıllardır bir “Öğretmenlik Meslek Yasası” çıkartılması için mücadele ediyorlardı. Yıllardır büyük bir hasretle beklenen böyle bir yasa çıkartıldı.
Mevcut durumda aday öğretmenlik, kadrolu öğretmenlik, sözleşmeli öğretmenlik ve ücretli öğretmenlik gibi çeşitli öğretmenlik statüleri vardı.
Çıkartılan yasa ile bunlara “öğretmen”, “uzman öğretmen” ve “başöğretmen” gibi çeşitli kariyer basamakları eklendi.
Öğretmenler Günü, hiç olmazsa öğretmenlerin genel sorunlarının gündeme taşınıp tartışılmasına olanak sağlaması açısından büyük önem taşımaktadır.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ÖĞRETMENLERE YÖNELİK SÖZLERİ
· Türkiye'deki Öğretmenler Günü tarihini belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, eğitime ve öğretmenlik mesleğine verdiği değeri her fırsatta dile getirmiş, bir ülkenin gelişiminde öğretmenlerin etkisini söylediği sözlerle hatırlatmıştı. İşte, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenlerle ilgili sözlerinden bazıları!
· Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bu günkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır.
· Öğretmenler!... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.
· Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.
· Öğretmenler! Erkek ve kız çocuklarımızın, aynı suretle bütün tahsil derecelerindeki talim ve terbiyelerinin pratik olması mühimdir.
· Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.
· Memleket evlâdı, her öğrenim aşamasında ekonomik hayatta verimli, etkili ve başarılı olacak surette donatılmalıdır.
· Öğretmenler her fırsattan istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır.
· En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretler olur.
· Öğrenci ne yaşta ve sınıfta olursa olsun, onlara geleceğin büyükleri gözüyle bakacak ve öyle davranacaksın.
· Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.
· Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır. (Atatürk)
ÖĞRETMENLERE TARİHSEL KİŞİLİKLERİN ÖVGÜ DOLU SÖZLERİ
· Öğretmenlik bir sanat işidir. Sanatçı geçim sıkıntısı çekerse, ondan yaratıcılık beklenemez. (İ.N.Özgür)
· Dünyada her şeye kıymet biçilebilir. Ama öğretmenin eserine kıymet biçilemez. (Socrates)
· Yeryüzünde öğretmenlikten daha onurlu bir tanımıyorum. (Diyojen)
· Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir. (Eflatun)
YAŞASIN ÖĞRETMENLERİMİZ. MİNNETTARIZ EMEK VE ÇABALARINA
Bir milletin gerçek kurtuluşu milli eğitimden geçer. Milli eğitim işlerinde başarılı olan ülkeler hiçbir zaman sırtı yere gelmemiştir.
İnsanlık için bilgi en değerli hazinedir. Çünkü bu hazine insanı insan yapan, insan gibi yaşamasını sağlayan ve insanı hakikat güneşiyle aydınlatan kutsal bir değerdir. Kişi nefes aldığı müddetçe her gün yeni yeni şeyler öğrenecektir. Öğrenmenin ve istemenin yaşı, zamanı ve zemini yoktur.
İlkokul çağına geldikten sonra çocuklarımız, öğretmenlerimize emanet edilir. Onların eğitmesi ve yönlendirmesiyle, hem bilgi, birikim, hem de hayata dair, birçok veriyi çocuklarımız alacaklardır. "Ağaç yaş iken eğilir" atasözü eğitimcilikte çocuklarımız için söylenmiş önemli bir sözdür. Çocuklarımızın hafızaları daha temiz ve zihinleri kirlenmemiş iken, ne kadar çok yararlı bilgiler alırlarsa, hayatları boyunca da bu ölçüdeki öğretilerle kendilerine doğru yol bulacaklardır. Öğretmenlerimiz sadece ders müfredatını göstermezler. Asıl önemli görevleri çocuklarımızı ahlaklı bir nesil olarak yetiştirip, onları bilinçli bir topluma hazırlarlar. Önemli olan çocuklarımızın insanlığa hizmet bilinciyle yetişmeleri, özellikle bunun gerçekleşmesi için gerekli donanımlarla onların eğitilmeleridir. Bu sebeple öğretmenlik en kutsal görevdir. Bu anlamda toplumumuzda da en çok itibar gören, mesleklerin başında öğretmenlik gelmektedir.
Bilinçli toplum, Ülkü, Gaye, Amaç, Ahlak değerleriyle yetişmiş, beşeri, bilgiyle donanmış, birikimle sınanmış, gelecek nesillerin teminatıdır.
Öğretmenlerimiz, karanlığı aydınlatan, birer meşalemizdir. Yüreğimizi ferahlatan eğitim ve irfan gönüllülerimizdir. Sevgi, şefkat ve merhamet pınarımızdır. Bütün bu değerlerin toplamında ilim ve irfanın sembolü cehaletin düşmanıdır. Cehaleti ancak öğretmenlerimizle ortadan kaldırabiliriz, Çünkü cehalet zulüm demektir. Cehalet karanlık demektir. Cehalet bilgiyle beslenmeyen, birikimle güçlenmeyen, insanlık hizmetini gözetmeyen bir yaşam biçimi demektir. Cehaletten uzaklaşmak demek huzurlu, mutlu bir yaşamı tercih etmek demektir.
Hz. Ali'nin bir sözünde; “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” Demiştir.
Hz. Ali burada hem Öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamakta, hem de öğretmenin ne kadar önemli olduğunu ifade etmektedir.
Bir harf öğrenelim; öğretmenlerimizin elinden öpelim. İlim irfanla yaşayalım; kendimizi insanlığa adayalım. Kötülüklerden ve çirkinliklerden uzak duralım; huzur ve mutluluk bulalım.
Türkiye Cumhuriyeti Bağımsız, Özgür, Laik ve Demokratik bir Ülkedir. Bu ülkenin milleti çok kıymetli mütehassıs insanlarından oluşur. Bu Millet Hem İslam Coğrafyasına Hem Ortadoğu’ya, Hem 3.dünya Ülkelerine Hem Türki Cumhuriyetlere Hem Balkanlara, Kuzey Afrika’ya, Avrasya’ya, Orta Asya’ya kalbi ve mecburi yükümlülükleri vardır. Bizim 5000 yıllık Türk Irkı, 2000 yıllık Devlet ve İmparatorluk Geleneğimizin dokunduğu her toprakta yaşayan veya Dünyanın Neresine giderse gitsin kalbi Türk atan insana karşı Tarihi Sorumlulukları Atalarından Miras kalmıştır. O nedenle Başarılı olabilmek için mutlaka eğiticiler, öğretmenlere muhtaçtır. Bu Eğiticiler sayesinde nice 5000 yılları, çağları devirecek olan yine bu Türk Irkıdır.
Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve saygıdeğer mütevazi münevver unsurlarıdır. Başöğretmen Atatürk'ün birer yansıması olan eğitimciler, övgülerin en güzeline layıktır.
Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği ortaya çıkarmak demektedir. İçimizdeki mükemmeli ortaya çıkaran yine O eli öpülesi öğretmenlerimizdir.
Ülkemizde doğan her insanı ayrım gözetmeksizin çepeçevre bilgi, ilim, irfan, bilim ve ahlakla yoğuran öğretmenlerimiz sayesinde biz bilincimizi gelecek nesillere taşıyacağız. İşte O nedenle bu meslek O kadar önemli ve yine En Mukaddes, Hayırlı ve Onurlu Mesleklerin Başında gelir.
Ülkemizde, özel olarak öğretmenlik mesleğine ve genel olarak da tüm bir eğitim sitemine hak ettiği gereken değerin verilmesinin yolları mutlak surette bulunmalıdır. Daha ilkokul sıralarından itibaren bin bir özveri ve emeklerle bizleri yetiştirmeye çalışan, bu uğurda ömürlerini tüketen ve hepimizin bugün sahip bulunduğumuz mevkii, meslek, kariyer ve statülerimizi borçlu olduğumuz öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun…
Cihan FULSER
· (Koçların Mekânı) YouTube Kanal Ortağı ▪️ Podcaster ▪️ Video & İçerik Üreticisi
· (Bugün, Hemen, Şimdi!) Radyo Yayıncısı ▪️ Yazar ▪️ Konuşmacı
· Köşe Yazarı ▪️ Gazeteci ▪️ Blogger▪️ Gönüllü {Gisar YUHAKO}
· EMCC Akredite Koç/Mentor (Kariyer, Yönetici, Takım, Satış, Öğrenci, Yaşam Koçu ve Mentor)
· Koç ▪️ Mentor ▪️ Eğitmen ▪️ Liderlik ▪️ Danışman (İş Geliştirme, Marka, Yönetim, Kişisel Gelişim, Satış, Pazarlama)