MUŞMULA FAYDALARI NELERDİR
Yaprakların özünde yer alan flavanoidler ve C vitamini boğaz ve ağız enfeksiyonların engellenmesinde yardımcıdır.
Vücutta yağ birikimini azaltarak kötü huylu kolesterol (LDL) ve trigliserit seviyesinin azalmasında destekleyici olur.
Damar iç çeperinde yağlanmanın azalmasına ve damar sertleşmesinin önüne geçilmesine destek olur
Muşmula faydalarından en önemlisi anemi problemine karşı destekleyici unsur oluşturmasıdır, böylece kas aktivitesini korumaya yardımcı olur.
Muşmula sirkesinin faydaları arasında anti bakteriyel özellikleri yer alır. Gıdalardan sıklıkla bulaşabilen Pseudomonas suşlarına karşı önleyici bir etkiye sahiptir.
Bağırsakları hareketlendirir
Pektin lif içeriği ile su tutma kapasitesini arttırmaya, bağırsak hareketlerini uyarmaya ve kabızlık problemin gidermeye yardımcıdır.
Sindirim sistemini çalıştırır
Fenolik asitler ve flavanoidler karbonhidrat metabolizmasında rol oynayan α-glukozidaz ve α-amilaz enzimlerin aktivitesini azaltmaya yardımcı olur. Muşmula faydalarından biri olan bu durum tip-2 diyabet hastalığının semptomlarının azalmasına yardımcıdır.
Öksürüğe iyi gelir
Üst ve alt solunum yollarının mikrobiyal enfekte olması akciğer, bademcik ya da solunum yollarını iltihaplandırabilir. Bölgesel yangı oluşturması ile boğaz kuruluğu öksürük semptomlarını arttırır. Muşmula faydalarından polifenol içeriği ile iltihap kurutucu özelliği ortaya çıkar. Böylece, öksürük semptomlarının azalmasına yardımcı olur.
Antioksidan özelliği bulunur
Fitokimyasallar, minareller ve vitaminlerin antioksidan gücü, muşmula faydalarında oksidatif stresi azaltmasıyla öne çıkarır. Bu sayede, karaciğerde toksinlerin temizlenmesine destek olarak filtreleme görevi görür.