İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün ile oda yöneticilerini Saraçhane'deki makam odasında kabul etti. Tebrik ziyaretinin ardından İmamoğlu ve Şengün, kameraların karşısına geçti. İmamoğlu, ziyaret sırasında sektörün sorunlarını da konuştuklarını belirterek, semt pazarlarının bazı düzenlemelere ihtiyacı olduğunu vurguladı.Sayın Başkan ve yöneticilerle bunları konuştuk diyen İmamoğlu, şunları söyledi:
"İstanbul'daki bütün pazarlar, başta İstanbul halkına, en ucuz ürünü, en sağlıklı, en hijyenik, en güvenilir şekilde sunmasına dönük alt yapıyı oluşturmamız lazım. İlçe belediyelerimiz bunlarla ilgileniyor. Biz, gözetim ve denetim halinde olacağız. İlçe belediyesi ile istişare ederek, koşulların düzeltilmesi, oradaki pazarcı esnafımızın fiziki imkanları, tuvaletinden lavabosuna varıncaya kadar ihtiyaçlarının giderilmesiyle ilgili çalışmalar ve düzenlemeler yapacağız. 'Kent Gıda Konseyi' kuracağımızı söylemiştik. En ucuz ürünün, üreticiden tüketiciye erişmesi konusunda düzenlemeler yapacağımızı söylemiştik. Bütün bu paylaştığımız şeylerde, pazarcı esnafımız bizim çözüm ortağımız. Onu dışarda tutarak değil, çözüm ortağı olarak görüp bunları vaat ettik. O bakımdan pazarlara ve pazarcı esnafımıza çok inanıyor ve güveniyorum. Alacağımız kararlarda bize eşlik edeceklerini de şimdiden hissediyorum. Umarım İstanbul'un pazarları, insanların keyif aldığı, girdiğinde taptaze ürünleri gördüğü, alırken mutlu olduğu şekle bürünür. Elbette ekonomimizin de iyi olmasını diliyoruz. Türkiye'nin üretimin ucuzlaştığı bir ülke olmasını diliyoruz. Bütünüyle her şeye bir anda yetmemiz mümkün değil ama esnafımızla güzel şeyler yapacağız."
İmamoğlu, vatandaşa daha ucuz ürünün nasıl sunulacağına yönelik sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Halkımızın baktığı pencere, girdi fiyatı. Afyonkarahisar'da belediye başkanlarımızla yaptığımız toplantıda bunu konuştuk. Özellikle üretim merkezi olan şehirlerimizde Adana, Antalya, İzmir, Aydın gibi. Ana başlıklarımızdan biri de bu oldu, İstanbul kentinin, tüketime doğru gelen üretim mekanizmasında ürünü ucuzlaştıracak hangi tedbirleri beraber alabiliriz noktasında. Yakın bir zaman diliminde de belediye başkanlarımızla İstanbul'da tam gün bir çalışma yapacağız. Biz burada tarım politikalarını geliştirirken, yerelde ne yapabiliriz, gücümüz neye yeter, nereye kadar buna müdahale edebiliriz diye baktık olaya. Gerçekten ciddiye alıyoruz. Ülkemizde bugün var olan pahalılıkta hem işsizlik var hem gelirde düşüş var hem de üretimin giderinde yükseliş var. Her iki yönüyle ters. Maliyet çıkıyor, vatandaşımızın geliri de düşüyor. Böyle bir ortamda sıkıntılar söz konusu. O anlamda biz, üreticinin bazı yüklerini nasıl hafifletebiliriz, ürünlerin İstanbul'a nakli konusunda nasıl destek olabiliriz? Halde birtakım düzenlemeler düşünüyoruz yine maliyeti düşüren. Çünkü işin son noktası pazarcı esnafı. Üzerine bir kar koyacak ve satacak. O çok limitlerde. Orada pazarcı esnafı gereğini yapıyor. Ben bilirim onların tarzını. Yapmak zorunda. Çünkü satacak. Aldığı ürünü o gün bitirecek. Orada bir sorun yok. Bizim, oraya gelene kadar ki kısmı çözmemiz lazım. Ona da biz çalışıyoruz."