İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Sıfır Atık Projesi” kapsamında kullanılmayacak durumdaki sahne dekorlarını candostlarımız için yuvaya dönüştürüyor. Bu kapsamda bir ayda 15 tane kedi evi yapılarak İstanbul genelindeki park ve bahçelere yerleştirildi. Önümüzdeki günlerde köpek evi, kuş evi de yapılacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi havaların soğumasıyla sahipsiz sokak hayvanları için kolları sıvadı. İBB Şehir Tiyatroları’nın kullanılmayacak durumdaki sahne dekorları “Sıfır Atık Projesi” kapsamında değerlendirilerek candostlarımız için yuvaya dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı. Kedi evi yapımıyla başlayan çalışmalar köpek evi ve kuş evi ile devam edecek.
15 tane kedi evi yapıldı
Kültür Daire Başkanlığı Şehir Tiyatroları Müdürlüğü bünyesinde sahnelenen oyunlar için özel üretilen sahne dekorlarından kullanılamayacak durumdaki malzemeler İBB’ye ait Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nun yanındaki atölyelere gönderiliyor. Tahta, sunta, demir, kostüm, takı gibi malzemeler boyahane, marangozhane, terzihane gibi 11 atölyede “Sıfır Atık Projesi” kapsamında yeniden değerlendiriliyor. Bu kapsamda sahne dekorlarından arta kalan tahta ve suntaların, havaların soğuması nedeniyle candostlarımıza yuvaya dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı. Marangozhane ustalarının özgün tasarımıyla tahta ve suntalardan bugüne kadar 15 tane kedi evi yapıldı. Marangozhaneden çıkan kedi evleri boyahaneye gönderilerek atık boyalardan oluşan yeşil, kahverengi ve turuncu renk ile boyanarak hazır hale getirildi.
Her sezon sonu artık dekorlar değerlendirilecek
Bir ayda 15 tane kedi evi yapıldı. Yapımı tamamlanan kedi evleri İstanbul’un dört bir yanındaki park ve bahçelere yerleştirildi. Yeteri kadar kedi evi yapıldıktan sonra köpek evi, kuş evi de yapılacak. Her sezon sonu kullanılmayacak durumdaki sahne dekorları kedi, köpek, kuş evi gibi candostlarımıza yuva olması için değerlendirilecek. Bu sayede hem atık dekorlar yeniden kullanılacak hem de candostlarımız soğuktan korunacak.
İBB Kurumsal