İBB DERS ATÖLYELERİ ŞİLE
Ülkemizde tüm öğrenciler eğitim hayatları boyunca onlarca yazılı ve sözlü sınava katılmaktadır. Çocuk ve gençlerin gelecekleri için büyük anlamlar yüklenen bu sınavlara hazırlanmak dikkat, özveri, emek ve zaman isteyen süreçleri de beraberinde getirmektedir. Özellikle LGS ve YKS öğrencilerin bu süreçten geçtikleri en önemli basamaklar olarak karşılarında durmaktadır.
Milyonlarca öğrenci daha yüksek puanlar alarak istedikleri liseye ve üniversiteye yerleşmek amacıyla okuldan sonra etüt, kurs, özel ders vb. programlara dahil olmak zorunda kalmaktadır. Bu durum aile bütçelerine de ciddi miktarda ilave bir yük anlamına gelmektedir.
Öğrencilerimizin hazırlık süreçlerini kolaylaştırmak, sınavlara daha donanımlı şekilde girmelerine ve aile ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ders Atölyeleri Projesi hayata geçirilmiştir. 8. ve 12. sınıf öğrencilerimizin atölyelerde eğitmenler eşliğinde LGS’ye ve YKS’ye hazırlandıkları atölyeler okul saatleri sonrasında ders çalıştıkları, kitap okuyabildikleri ve araştırma yapabildikleri alanlar olarak da çocuklarımıza hizmet vermektedir.
İBB Ders Atölyelerinde LGS’ye girecek ortaokul öğrencilerimiz için matematik, fen bilgisi, İngilizce ve Türkçe; YKS’ye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerimiz için ise matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türkçe ve edebiyat derslerinde eğitimler verilmektedir. 11 atölyedeki 17 derslikte okul ve sınav müfredatlarıyla uyumlu olarak gerçekleştirilen eğitimler sırasında soru çözümleri ve konu anlatımları üniversitelerin eğitim fakültelerinden ve ilgili bölümlerinden mezun olmuş uzman eğitmenlerimiz tarafından yapılmaktadır. Eğitimler görsel içeriklerle desteklenmekte, bu yönüyle yazılı ve sözel becerisi gelişmiş öğrenciler kadar görsel hafızası güçlü öğrencilerin gelişimini de olumlu yönde etkilemektedir.
İBB Ders Atölyelerine başvurular online olarak https://dersatolyeleri.ibb.istanbul internet sayfası üzerinden alınmaktadır.
Kimler Başvurabilir ?
1.Öğrencinin T.C. vatandaşı olması
2.Öğrencinin İstanbul İl sınırları içerisinde ikamet etmesi,
3.Öğrencinin 8.Sınıf ,12,Sınıf veya 1 yıllık mezun olması gerekmektedir.
Başvuru Değerlendirme Kriterleri Nelerdir ?
1.Öğrencinin 8.Sınıf,12.Sınıf veyya 1 yıllık mezun olması
2.Öğrencinin okul başarı ortalaması (e-okul kayıtları )
3.Ailenin toplam net aylık geliri
4.Öğrencinin şehit ya da gazi çocuğu olup olmadığı
5.Ailesinin ikamet adresinin İstanbul içinde olması
Başvurusu Kabul Edilen Öğrenciden Kayıt Esnasında İstenecek Evraklar Nelerdir ?
1.Başvuru formu (Kayıt esnasında atölyede doldurulacaktır)
2.T.C. kimlik fotokobisi
3.Öğrenci belgesi
4.Anne gelir durumu gösterir belge
5.Baba için gelir durumu gösterir belge
6.Şehit vaya gazi çocuğu olduğunu gösteri belge
7.Tarihçeli Yerleşim yeri ve diğer adres belgesi(E- Devlet kapısı üzerinden barkodlu güncel tarihli ikamatgah)
8.4 Adet biyometrik fotoğraf(Son 6 ay içinde çekilmiş)
8.Sınıf Dersleri
Matematik
Türkçe
Fen Bilimleri
12.Sınıf ve Mezun Dersler
Matematik
Türk Dili ve Edebiyet
Fizik
Kimya
Biyoloji