İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Yakın bir zamanda e-imzayı da Türkiye Cumhuriyeti kimlik cüzdanlarımıza koymuş olacağız" dedi. Soylu: Vatandaşlarımız bankaya, tapuya gittiği alanlarda parmağını basarak biyometrik verileri karşımıza çıkmış olacak. ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Biyometrik Veri Yönetim Sistemi - AFIS" tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. "Bu ara da silah taşıma ruhsat kartlarını da dijitalleştirdik. TUBİTAK ile de e-imzayı inşallah yakın bir zamanda TC kimlik cüzdanlarının içine koymuş olacağız. Bankalarımız ve özel sektörler ile gerçekleştirmiş olacağız. Vatandaşlarımız bankaya, tapuya gittiği alanlarda parmağını basarak biyometrik verileri karşımıza çıkmış olacak. Dijital teknolojileri farklı bir bakış açısı ile büyük bir iddia ile kullanıyoruz. Bunu yaptıkça suç ve suçlu üzerinde baskı çoğalıyor, çember daralıyor.
Dijital dönüşümün güvenlik teknolojisi başarılı bir entegrasyonu söz konusudur. Tüm bu projelerle İç işleri bakanlığı ile veri yönetimi ayrı bir kültür haline getirmeyi bu teknolojiyi yeni bir boyuta taşımayı hedefliyoruz. Tanıtımını yaptığımız biyometrik veri sistemleri de bu dijitalleşme adımlarımızı içinde en büyüklerinden birisidir."
"2017 YILINDAN BU YANA 392 MİLYON 69 BİN 875 ARŞİV BELGESİNİ DİJİTALLEŞTİRDİK"
Vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için bir çok hizmeti hayata geçirdiklerini söyleyen Bakan Soylu, "Hizmetlerimizden, vatandaş baş vurulu hizmetlerin dijital ortamda sunulması amacıyla yine bakanlığımızca 'e-başvuru' sistemini kurduk. Bu sistem kapsamında da 186 hizmeti 'e-devlet' kapsamına taşıdık.
E- başvuru bizim hakikaten o kadar çok işimize yaradı ki bizden gelişmiş bir çok devletin yapamadığını, vatandaşımıza bir salgın döneminde yapmış olduk. Seyahat belgeleri dahil olmak üzere bir çok meseleyi biz e-başvuru üzerinden alıp direkt vatandaşımızın cep telefonuna iletebilmek kabiliyetine sahip olduk.
Üretim tedarik zincirlerinin aksamamasını esas itibariyle bu sistem sayesinde gerçekleştirmiş olduk. 2017 yılından bu yana 392 milyon 69 bin 875 arşiv belgesini dijitalleştirdik. Vatandaşımızın üzerindeki evrak yükünü hafifletmeyi amaçladığımız bir şeydir bu" ifadelerini kullandı.